Monday, November 26, 2018

Joakim Lamotte på Facebook: Den här typen av angrepp kommer dock aldrig att stoppa mig. För varje påhopp tänker jag på hur mycket det måste störa dessa människor att jag aldrig viker ner mig utan bara kör på och får fler och fler följare.

Numera har det blivit vardag att människor får sina konton i sociala medier avstängda om de har använt minsta lilla formulering som någon blivit kränkt av.
Det finns nämligen grupper som satt i system att massanmäla sådant som inte passar deras verklighetsuppfattning. Ofta resulterar det i att exempelvis Facebook väljer att plocka bort inlägg eller att stänga ner människor. Jag har sett det drabba personer som sakligt har argumenterat för sin sak utan att hänga ut vare sig människor eller folkgrupper. Ändå plockas deras inlägg bort och enligt mig är det inte något annat än censur.
För egen del tål jag det mesta men ibland passeras även mina gränser. Som när människor jämför mig med mördare och nazister. Därför anmälde jag det här inlägget för flera månader sedan, men i skrivande stund ligger det fortfarande kvar på Facebook.
Det är helt absurt. Att jämföra någon med Hitlers propagandaminister och en av världens värsta brottslingar är tydligen helt okej.
Det är den här typen av inlägg som gör att jag inte kan föreläsa på skolor längre. Trots att potentiella uppdragsgivare vet att jag inte har några kontroversiella åsikter så gör den här typen av stämplingar att de inte vågar anlita mig.
Detta vet mina motståndare om och det stör mig att deras strategi lyckas gång på gång utan att det får några konsekvenser för dem.
Den här typen av angrepp kommer dock aldrig att stoppa mig. För varje påhopp tänker jag på hur mycket det måste störa dessa människor att jag aldrig viker ner mig utan bara kör på och får fler och fler följare.
Sannolikt sticker det mer i ögonen på dem än vad det någonsin kommer att göra på mig.
För det har jag er följare att tacka. Alla ni som delar mina inlägg och stödjer mitt arbete är fantastiska och utan er skulle jag inte kunna göra det jag gör.
Tack för allt stöd!
____________________________________________
Stöd till arbete med oberoende journalistik.
Swish: 0707760990
Konto: 6235-536119732 Handelsbanken
Har du något att tipsa om, tveka inte att höra av dig. Anonymitet utlovas.