Sunday, April 22, 2018

Johan Westerholm, Ledarsidorna.se: Stiftelsen EXPO lägger ut dimridåer kring Muslimska Brödraskapet i Sverige

För att läsa hela texten, klicka vänligen på länken:

https://ledarsidorna.se/2018/04/stiftelsen-expo-lagger-ut-dimridaer-kring-muslimska-brodraskapet-i-sverige/

Stiftelsen EXPO lägger ut dimridåer kring Muslimska Brödraskapet i Sverige

Från texten:

Förra veckan meddelade Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor att Sveriges unga muslimer, SUM, blir av med sitt statsbidrag. Även stiftelsen EXPO bedömer beslutet som korrekt men i en analys av Haris Grabovac lägger EXPO ut en del dimridåer som det finns goda skäl att skingra.
Efter att EXPO:s Haris Grabovac har läst igenom underlaget till beslutet råder det inget tvivel om att organisationen misslyckats med att hålla rent mot extremister och antidemokrater menar han. En rimlig slutsats då underlaget, samt att SUM fortsatt bjudit in jihadist-predikanter under 2018 fortsatt med sin verksamhet, inte lämnar speciellt många frågetecken efter sig. Ändå menar Grabovac att 
Ändå verkar debatten istället handla om de luddiga anklagelserna om att organisationen har kopplingar till Muslimska brödraskapet.
Grabovacs artikel skall ses ur perspektivet att han själv ingår i det nätverk som driver islamofobi.se som i sin tur drivs av Ibn Rushd. Det finns goda grunder att se Grabovacs artikel som ett försök att mildra kritiken mot Ibn Rushdsfären och lägga ut dimridåer.
...
I motsats mot vad EXPO påstår finns det ett antal direkta kopplingar mellan SUM, FEMYSO och Muslimska Brödraskapet. Kopplingar och personunioner som även återfinns inom studieförbundet Ibn Rushd.
Ibn Rushd är i allra högsta grad en del av den verksamhet som nu fått sina statsbidrag indragna då Ibn Rushd tillsammans med SUM och IFIS så sent som under påskhelgen 2018 bjöd in två internationellt erkända jihadist-förespråkare som föreläsare till de Muslimska Familjedagarna.
Det är även studieförbundet Ibn Rushd som driver islamofobi.se. Samma sida som EXPO:s Haris Grabovac är verksam på.
Redaktörens sura uppstötning:
Skiftet av IT-plattformen var inte direkt gratis samtidigt som jag tappade en del fart då kampanjen mot grundlagändringarna tog upp merparten av min arbetstid under fem veckor. Veckor jag inte kunde ta andra uppdrag. Kampanjen skedde helt ideellt och jag tror nog att vi lyckades hejda den repressiva lagstiftningen i sista stund.
Mycket återstår dessvärre innan vi är i mål.
Och. Det är tyvärr så att det ära praktiken fortfarande samma skara som ställer upp hela tiden samtidigt som Ledarsidorna.se når allt fler läsare.
Tycker du att Ledarsidorna är värd en krona eller mer om dagen mottages alla donatorer och månadsabbonemang med största tacksamhet.
SWISH: 070-612 53 93
BANK: 4732 00 10832 (Nordea)