Tuesday, April 10, 2018

Johan Westerholm, Ledarsidorna.se: Sveriges Unga Muslimer utpekade som radikala i ny rapport

För att läsa hela texten, klicka vänligen på länken:

https://ledarsidorna.se/2018/04/sveriges-unga-muslimer-utpekade-som-radikala-i-ny-rapport/

Sveriges Unga Muslimer utpekade som radikala i ny rapport

När Sveriges Unga Muslimer sökte drygt en miljon kronor i statsbidrag för 2017, sa Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, nej. Föreningen brast i bland annat i frågor kring demokratins idéer, enligt beslutet. Domslutet överklagades och MUCF fick rätt men tvingades att ansöka på nytt. Nu skall ny ansökan beredas och samtidigt har MUCF låtit ta fram en ny studie och denna gång av Sveriges Unga Muslimer.

...
Nu har Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor låtit ta fram en ny rapport som ingår i beslutsunderlaget. Den är skriven av frilansjournalisten Magnus Sandelin och är en genomgång, med källhänvisningar, kring personer, uttalanden och händelser där muslimer med anknytning till Sveriges Unga Muslimer kritiseras och ifrågasätts.
Sveriges Unga Muslimer förnekar alla kopplingar till Muslimska Brödraskapet och säger att rapporten innehåller grovt felaktiga generaliseringar.
Men har ni inget ansvar för föreläsare som ni bjuder in? Vad de säger och vad de har sagt?
– Nej, det tycker jag inte! Jag tycker bara att man ska hållas ansvarig för den verksamhet som vi bedriver. Alltså det finns ju jättemånga andra organisationer som bjuder in problematiska föreläsare, men det är ingen som ställer samma typ av krav på dem som man gör på oss, säger Rashid Musa till SR / Ekot
Verksamheten som Sveriges Unga Muslimer bedriver innefattar bland annat de föreläsningar som Rashid Musa inte anser sig ha något ansvar för. Så sent som vid de Muslimska Familjedagarna, som Sveriges Unga Muslimer står bakom, bjöds Nourredine Khademi, även känd som ”Imam Jihad”  in att föreläsa. Khademi har tidigare uppmanat följeslagare till att göra jihad i Syrien. Detta var Ledarsidorna.se ensamt att rapportera om. Rashid Musa, SUM:s ordförande, har en lång historia av separatistisk handling och retorik med sig vilket Ledarsidorna.se kunnat rapportera om. En rasificerad separatism som har stöd i SSU Stockholm.
Det är naturligt att Sveriges Unga Muslimer reagerar med sådan kraft som de gör.
Fördjupningsmaterial, i form av Magnus Sandelins rapport och den ursprungliga domen, finner du i premiumartikeln här.

Om Ledarsidorna.se

Ledarsidorna.se är ett politiskt obunden webbaserat nyhetsmagasin. Systemkritisk, konsekvensneutral och ständigt i opposition.
Läsare, som tycker att kvaliteten är bra nog, får gärna donera i efterhand eller donera en, två eller tre kronor per dag i form av en månadsdonation. Ledarsidorna.se “ägs” därmed av sina läsare till skillnad från andra motsvarande aktörer. Ledarsidorna.se bygger sina texter mer på klassisk journalistik i Torgny Segerstedt´s, Ture Nerman och Kjell Albin Abrahamsons anda. Konsekvensneutral och utan lojalitetsband till ägargrupper.
Ledarsidorna.se förhåller sig endast till fakta, den verklighet vi upplever och våra läsare. Inga ägargrupper.
Alla donationer, stora som små, periodiska eller som engångs, går direkt in i verksamheten för att för var tid gällande branchavtal arvodera krönikörer, journalister, illustratörer, fotografer och webkostnader. Ingenting är gratis eller tvingas underhållas med bidrag och det som är gratis eller bidragsberoende är sällan eller aldrig värt någonting.
Redaktör och utgivare är Johan Westerholm.