Saturday, March 24, 2018

Jacob Zetterman, Dagen: Wallström oförstående till varför judar väljer Israel

För att läsa hela texten, klicka vänligen på länken:

http://www.dagen.se/nyheter/wallstrom-oforstaende-till-varfor-judar-valjer-israel-1.1118209

Wallström oförstående till varför judar väljer Israel

– Jag vet inte hur de resonerar, svarar utrikesminister Margot Wallström på frågan om hon förstår varför judar i Malmö och Paris väljer att flytta till Israel, enligt Judisk krönika....

När sedan Margot Wallström får frågor om hur det palestinska självstyret betalar ut pengar till terroristers familjer bränner det till i intervjun. 7 procent av det palestinska självstyrets budget går till terroristers familjer, enligt israeliska medier, och utbetalningar skulle kunna möjliggöras med hjälp av utländskt bistånd, inte minst det svenska.
"Ska folk svälta ihjäl"
Enligt artikeln är det oklart vad Margot Wallström anser om saken, trots att hon flera gånger fått frågor på temat från oppositionen i riksdagen.
– Vi måste fundera hur vi använder våra pengar, men ska folk svälta ihjäl eller, vad ska familjerna göra om de inte får pengar, svarar Margot Wallström till Judisk krönika.
Några dagar efter intervjun kommer ett förtydligande från hennes pressekreterare, som meddelar att svenskt bistånd inte går till den palestinska myndighetens kontantutbetalning till "behövande palestinska familjer", eller stöd till palestinska fångar i israeliska fängelser.