Monday, February 26, 2018

Nyheter Idag: ”Helt öppna gränser” – Fi:s nya partiledare vill stoppa alla utvisningar

För att läsa hela texten, klicka vänligen på länken:

https://nyheteridag.se/helt-oppna-granser-fis-nya-partiledare-vill-stoppa-alla-utvisningar/

”Helt öppna gränser” – Fi:s nya partiledare vill stoppa alla utvisningar

På Feministiskt initiativs (Fi) valkonferens på lördagen valdes en ny partiledare jämte Gudrun Schyman. Gita Nabavi ska ta Fi in i riksdagen med målsättningen att helt öppna upp Sveriges gränser.
– Jag tycker att det är jättekonstigt att utvisa människor, säger hon.

Söndag 25 Feb 2018


...
Partiet har legat under två procent i opinionsmätningar och nu går man till val på höjda skatter, sänkt arbetstid och mindre pengar till försvaret, rapporterar SVT.
...
Vill ha värld utan gränser
För Expressen utvecklar hon resonemanget:
– Vårt långsiktiga mål är att Sverige ska ha öppna gränser. Det är något vi ser att hela världen behöver ha. Vi har många människor på flykt och det kommer vara fler som flyr så småningom. Vi har faktiskt möjlighet att ge människor ett värdigt mottagande. Vi har råd att göra det och har avsatt pengar för det i vår statsbudget. Men vi ser också att det är ett långsiktigt projekt. Det är inget vi gör i morgon.
Det spelar heller ingen roll för Nabavi om det rör sig om mördare och terrorister – ingen ska utvisas.
– Jag tycker att det är jättekonstigt att utvisa människor. Det är märkligt att vi inte pratar om var vi då ska placera alla människor vi vill utvisa. Ska vi också utvisa människor som råkar vara födda här eller inte är födda här? Det är ett sluttande plan. Varför gör vi skillnad på folk och folk. Är inte människor människor? säger hon till Expressen.