Saturday, December 09, 2017

”Vi ska skjuta judarna”: Intifada utlyses från Malmö

För att läsa hela texten av Chang Frick i Nyheter Idag, klicka vänligen på länken:

https://nyheteridag.se/vi-ska-skjuta-judarna-intifada-utlyses-fran-malmo/

”Vi ska skjuta judarna”: Intifada utlyses från Malmö

Vi har utlyst intifada från Malmö. Vi vill ha vår frihet tillbaka, och vi ska skjuta judarna” var budskapet från en grupp demonstranter med palestinska flaggor som samlades i Malmö. Den utlovade intifadan är en reaktion på Donald Trumps beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad.

Allt sedan USA:s president Donald Trump lät meddela att USA erkänner Jerusalem som huvudstad i Israel har reaktionerna varit kraftiga från kritiker. Terrororganisationen Hamas har utlyst en ny intifada mot Israel och situationen är mycket spänd i området. Men det är inte bara i mellanöstern som reaktionerna konfliktnivån trappats upp.
Under fredagskvällen samlades en grupp demonstranter på Möllevångstorget med palestinaflaggor som skanderade hatiska budskap mot judar. Det rapporterar Sveriges Radio P4 Malmöhus.
”Vi har utlyst intifada från Malmö. Vi vill ha vår frihet tillbaka, och vi ska skjuta judarna”, var ett av budskapen på torget. Ett annat budskap som skanderades handlar om att ””judarna ska komma ihåg att Muhammeds armé kommer att återvända”.
...