Saturday, December 09, 2017

Dick Erixon, Samtiden: Vad har judar gjort svenska etablissemang?

För att läsa hela texten, klicka vänligen på länken:

https://samtiden.nu/2017/12/vad-har-judar-gjort-svenska-etablissemang1/


”Vi ska skjuta judarna!”, skanderar palestinska demonstranter i Malmö på fredagen. ”Den judiska lobbyn i USA är oerhört stark” skriver SVT-reportern Erika Bjerström. Och utrikesminister Wallström går i spetsen mot att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad.

Medier, regeringen och muslimska aktivister trappar gemensamt upp sina angrepp mot Israel och judar i Sverige. Samtidigt som Göteborgs-Posten publicerar TT-artikel som hävdar att ”vissa judiska grupper” som är ”megaförmögna” pressar president Trump, demonstrerar palestinaaktivister i Malmö och skanderar att ”Vi har utlyst intifada från Malmö”, ”Vi ska skjuta judarna”. Vid en tidigare demonstration i höst kallade en imam i Helsingborg judar för ”apornas och svinens avkommor”.

...

Den rödgröna regeringen har inte bara ”erkänt” den icke-existerande staten Palestina, utan också skickat tiotals miljarder svenska skattekronor i bistånd till palestinska myndigheter, kända för omfattande korruption och stöd till terrorister som mördat judar.

Nyheter Idag har intervjuat ordförande för Nordisk Alternativhöger, Christoffer Dulny, som är ”kritiska till judars inflytande i politiken”. De är glada över att svenska etablissemang deltar i ”kontrasemitism”, alltså motarbetar judar och Israel.

...

Utvecklingen där judar och Israel pekas ut som förmögna, kriminella manipulatörer känns igen från 1900-talets början. Etablissemangsmedier, Expo, Wallström, imamer, alternativhöger och palestinademonstranter står på samma sida – och skäms inte över det.

Här har vi verkligt farliga rasister i den svenska politikens maktcentrum. De får hållas.

Det är inget annat än vidrigt att se detta hyckleri. Judar ska inte bedömas som kollektiv. Israel har all rätt att försvara sin demokrati och sitt folk mot angrepp utifrån. Man kan ha synpunkter på Israels politik, men det rättfärdigar inte på något vis det öppna hat och misstänkliggörande som nu sprider sig via medierna, inte heller den rasism och det hot om våld som grasserar fritt i Sverige idag.
*