Thursday, November 30, 2017

Före detta SD-kollegan: Hanna Wigh betalade mig för att attackera hennes hem - Nyheter Idag

För att läsa hela texten av Chang Frick, klicka vänligen på länken:

https://nyheteridag.se/fore-detta-sd-kollegan-hanna-wigh-betalade-mig-for-att-attackera-hennes-hem/

Före detta SD-kollegan: Hanna Wigh betalade mig för att attackera hennes hem

”Hon swishade mig 2500 och sen gick jag dit mitt i natten vid tio-tiden någon gång. Jag smashade rutorna på bilen och sen slängde jag in brandsläckaren genom fönstret”, säger en före detta partiaktiv Sverigedemokrat. Han berättar för Nyheter Idag att han attackerade Hanna Wighs hem mot betalning, men att han senare kommit i konflikt med Wigh varför han nu vill berätta som det är.

Natten mellan den 30 september och den första oktober attackerades riksdagsledamoten Hanna Wighs hem. Bara dagar tidigare kom beskedet att Hanna Wigh lämnar Sverigedemokraterna och blir politisk vilde. I attacken blev en bil skadad och en brandsläckare kastades in i ett fönster. Flera medier har tidigare rapporterat att en man med bakgrund i SD misstänks för attacken.


Påstår att han fick betalt av Hanna Wigh för att attackera
Nyheter Idag har varit i kontakt med den man som säger sig ha attackerat Hanna Wighs hem. Han har tidigare varit aktiv i SD och nyligen blev han intervjuad av den nazistiska sajten Nordfront där han berättar att Hanna Wigh överförde 2500 kronor i betalning för att utföra attacken. Bilder från mannens mobiltelefon, där swish-betalningen syns, har publicerats av Nordfront.
Syftet med attacken var bland annat en del i ett politiskt spel, men även att Hanna Wigh skulle få livvakter från säpo.
– Hon ville ha det för att hon tyckte det vore en bra markering att ha livvakter. Det var själva syftet, att få livvakter, säger han till Nyheter Idag.
En bra markering mot vad?
– Mot den mannen hon anklagar för sexofredande i SD.
Vidare förklarar mannen att Wigh haft en politisk konflikt med andra i SD och det är i den konflikten som det politiska spelet kommer in i bilden. Attacken skulle gynna Hanna Wigh i detta, säger mannen. Han berättar också att Hanna Wigh själv har förberett attacken genom att placera ut en yxa och en brandsläckare. När mannen sedan använder dess föremål i attacken ska han ha skadat sig och blodvite ska ha uppstått.
– Hon swishade mig 2500 och sen gick jag dit mitt i natten vid tio-tiden någon gång. Jag smashade rutorna på bilen och sen slängde jag in brandsläckaren genom fönstret. Tyvärr råkade jag bloda ner, det var ju klantigt. Handsken sprack.
...
För att han skulle undkomma rättvisan hade Hanna Wigh lovat honom att ordna så han kan åka till Litauen istället, berättar han. Men sedan ska Hanna Wigh svikit honom varför han nu är arg på Wigh.
...

Hon ska bland annat ringt polisen och fått honom inspärrad, säger han.

...