Wednesday, July 26, 2017

Nyheter Idag avslöjar: Ännu en serb med militär bakgrund fick tillgång till IT-nätverket - Chang Frick

För att läsa hela texten, klicka vänligen på länken:

https://nyheteridag.se/nyheter-idag-avslojar-annu-en-serb-med-militar-bakgrund-fick-tillgang-till-it-natverket/

Nyheter Idag avslöjar: Ännu en serb med militär bakgrund fick tillgång till IT-nätverket

Military Academy, Telecommunications Department”, står att läsa på en av utländska IT-teknikernas CV. Nu kan Nyheter Idag avslöja att det förekommer ytterligare en serbisk IT-tekniker med militär bakgrund som fick olaglig tillgång till Transportstyrelsens IT-nätverk.

...


Miljkovic listar sitt CV på rekryteringssajten Linkedin. Där framgår att han mellan 2005 och 2010 studerade telekommunikation på ”Military Academy, Telecommunications Department” i Serbien. Det framgår även att han fått flera rekommendationer från högt uppsatt personal inom den serbiska militären, varav en är ”Chief of telecommunications department at Serbian armed forces”.
”Milan är en intelligent student med utmärkt förståelse för praktiska problem”, lyder ett av den serbiska militärens omdöme. De konstaterar även att för Miljkovic finns inga ”omöjliga problem”.
Trots att Serbien är militärt allierad med Ryssland fick samtliga serber, med illegal tillgång till IT-systemet, administratörsbehörigheter på nätverket. Mer specifikt arbetade serberna med Transportstyrelsens brandväggar. En brandvägg är en säkerhetsfunktion som är till för att obehöriga inte ska kunna få tillgång till systemet.
...