Friday, June 09, 2017

Isaac Bachman: ”Wallström måste se terrorns offer också i Israel” - SVT Opinion

För att läsa hela texten, klicka vänligen på länken:

https://www.svt.se/opinion/aven-terror-som-drabbar-israeler-maste-fordomas

”Wallström måste se terrorns offer också i Israel”

”Istället för att uttrycka medkänsla med offren, fokuserade man från svenskt håll på terroristernas situation och rättigheter”, skriver Isaac Bachman.
...
Som Israels ambassadör har jag tidigare haft anledning att understryka hur viktigt det är för världens öppna och demokratiska nationer att stå enade sida vid sida och efter bästa förmåga stödja varandra i kampen mot terrorismen.
Samtidigt kan jag inte låta bli att notera hur väldigt annorlunda den officiella svenska retoriken låter efter London-attackerna, om man jämför med kommentarerna efter liknande dåd riktade mot Israels civila.
En våg av knivattacker mot vanliga människor ute på gator och torg svepte över Israel för ungefär ett och ett halvt år sedan.
Det var i samband med denna som det officiella Sverige framförde sina upprepade anklagelser om ”utomrättsliga avrättningar”, då gärningsmän neutraliserades under det att de som bäst var upptagna med att mörda största möjliga antal civila.
Istället för att uttrycka medkänsla med offren, fokuserade man från svenskt håll på terroristernas situation och rättigheter.
Det kan inte nog understrykas hur sårande denna inställning upplevdes av israelisk opinion.
Medan man i Israel var fullt upptagen med att begrava sina döda riktades alltså av Sverige ett anklagande finger mot offren och de israeliska statsmakterna i deras försök att värja oskyldiga civila mot urskiljningslös terror.
Det undgick heller ingen i Israel att man från officiellt svenskt håll i liknande situationer, såsom till exempel vid Trollhättan-dådet, uttryckt starkt beröm för de polisinsatser där förövaren oskadliggjorts.
...