Thursday, May 04, 2017

Slöjskandal anklagas för att vara en kupp

http://www.expressen.se/nyheter/slojskandal-anklagas-for-att-vara-en-kupp/

Slöjskandal anklagas för att vara en kupp

Publicerad 
Niklas Svensson
Expressen
Nyheten om slöjförbudet på SAS var resultatet av en välplanerad kupp, hävdas det nu:
Redan flera dagar innan Aye Alhassani, 23, besökte flygbolaget för en anställningsintervju – där hon fick beskedet att religiösa symboler inte är förenliga med företagets regelverk – annonserades demonstrationen "Rätten till våra kroppar" på Facebook.
Två dagar efter mediernas rapportering skrev hon:
"Det var det här som vi kämpade för att uppnå. Att storföretag skulle tala ut och ta ställning emot SAS policy."

...

Den borgerliga debattören och opinionsbildaren Rebecca Weidmo Uvell har nu tittat närmare på det som hände och skriver på sin blogg att det inte alls handlade om jobb utan om "aktivism från muslimer".
Redan den 19 april – flera dagar innan Aye Alhassani genomgick anställningsintervjun hos SAS – berättades det på Facebook om den kommande demonstrationen "Rätten till våra kroppar". En kampanj som Aye Alhassani är mycket engagerad i.
Två dagar efter att medierna berättat om SAS slöjförbud gratulerades Aye Alhassani till "grymt bra opinionsarbete" – och hon svarade:
"WE MADE IT!!!! Nu ska det delaaaas så det ryker!!!!"

Sökte inte fler jobb

Den 30 april svarar hon på frågor i en ny intervju med SVT, och säger:
– Jag har inte sökt fler jobb, men jag har fått en massa erbjudanden. Men jag har inte tackat ja till något. Nu vill jag fokusera på det här fallet i stället, det är det viktigaste just nu.
Samtidigt är hon engagerad som administratör i en sluten Facebookgrupp som kallas "Bojkotta SAS".
I den uppmuntras medlemmarna bland annat att delta i en "konsumentmaktskampanj" och helt enkelt ringa ner företagets växel.
Några av aktivisterna planerar samtidigt att översätta en av artiklarna om Aye Alhassani till både turkiska och arabiska.

Vill översätta artikel till arabiska

Den 28 april skriver en av dem:
"Nu får ni skärpa er. Finns det verkligen inte en enda person som kan tänka sig att översätta denna text till arabiska så att vi kan skicka ut den till arabisk media? Den turkiska översättningen har redan nått en mängd journalister. Vi behöver en arabisk hashtag också."
Rebecca Weidmo Uvell visar också i sin blogg att aktivisterna koordinerat spam-attacker mot flygbolagets Facebooksida.
Kampanjen avslutades med en kupp under statsminister Stefan Löfvens 1-majtal i Malmö.
...