Thursday, May 04, 2017

Slöjaktivisten som avbröt Löfvens majtal var själv talare för Vänsterpartiet - Nyheter Idag

För att läsa hela texten, klicka vänligen på länken:

https://nyheteridag.se/slojaktivisten-som-avbrot-lofvens-majtal-var-sjalv-talare-for-vansterpartiet/

Slöjaktivisten som avbröt Löfvens majtal var själv talare för Vänsterpartiet

Slöjaktivisten Jasmin Nur som avbröt Stefan Löfven i hans första-maj-tal i Malmö var i själva verket också första-maj-talare – för Vänsterpartiet. ”Vi kommer använda alla medel som behövs”, skriver hon på sin Facebook och får stöd från Vänsterpartiets kommunpolitiker i Malmö, Malcolm Momodou Jallow.

När Statsminister Stefan Löfven försökte hålla tal på socialdemokraternas första maj-manifestation i Malmö blev han avbruten. Det var slöjaktivisten Jasmin Nur som ställt sig i p
Huruvida det är rätt att avbryta Sveriges statsminister i hans första-maj-tal är inget ”vita” människor ska komma och läxa henne om.
– Vita människor kommer till oss och talar om hur vi ska agera, men vi för vår kamp på det sätt vi vill. Även om det innebär att vi avbryter statsministerns tal, säger  Nur till P4 Malmö
ubliken med en megafon och började skrika.
Nur var även en av talarna på Vänsterpartiets första-maj-demonstration och är också aktiv i föreningen Malmös Unga Muslimer, en förening som huserar i Ibn Rushds lokaler i Malmö.
Ibn Rushd är ett studieförbund som enligt forskarna Magnus Norell, Aje Carlbom och Pierre Durrani har kopplingar till den världsomspännande islamistiska organisationen Muslimska brödraskapet.
Här kan du läsa deras studie ”Muslimska brödraskapet i Sverige”, en studie utförd på uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.
När P4 Malmö intervjuar vänsterpartiets maj-talare Jasmin Nur om varför hon avbröt Stefan Löfven säger hon att det är för att regeringen varit tysta kring EU-domen om att arbetsgivare får bestämma huruvida man får ha slöja på sig på arbetsplatsen.
– Vita människor kommer till oss och talar om hur vi ska agera, men vi för vår kamp på det sätt vi vill. Även om det innebär att vi avbryter statsministerns tal, säger  Nur till P4 Malmö
...
På Facebook har Nur utvecklat resonemanget kring uppförande och dialog.
”Håll god ton’-argumentet är en härskarteknik som privilegierade personer riktar mot förtryckta”, skriver hon bland annat.
...