Sunday, May 07, 2017

Präst: Sveriges regering är antisemitisk - Dagen

För att läsa hela texten, klicka vänligen på länken:

http://www.dagen.se/prast-sveriges-regering-ar-antisemitisk-1.962895

Präst: Sveriges regering är antisemitisk

Prästen Anders Sjöberg skriver öppet brev till regeringen efter UNESCOS omröstning om Jerusalems status. Han uppmanar riksdagen att väcka misstroendevotum mot utrikesminister Margot Wallström (S).

– Nu är det upp till de partier, som till skillnad från er i regeringen som inte är antisemitiska, att väcka misstroendevotum, skriver prästen Anders Sjöberg i ett öppet brev adresserat till regeringen.
Han är präst i Svenska kyrkan, tidigare missionsföreståndare i EFS, och direktor för den svenska avdelningen av ICEJ, den kristna ambassaden i Jerusalem. Dagen-läsarna känner igen honom från förra året, då han i vår webb-tv-satsning i detalj gick igenom påskdramat i Jerusalem.
Nu går alltså Anders Sjöberg efter omröstningen i FN-organet UNESCO ut med hård kritik mot Sveriges internationella agerande.
Han skriver i brevet, som han lagt ut på Facebook, att Sveriges regering numera är antisemitiskt och han undrar varför Sverige lierat sig med de länder som vill utrota det judiska folket.
...
Sveriges agerande i UNESCO-omröstningen har fått hård kritik även från den politiska oppositionen. Men hittills finns inga tecken på ånger, och när regeringen i ett uttalande försvarar sitt beslut handlar mycket om det olyckliga i att de inte fick med sig övriga EU-länder på sin linje. De skriver också att de välkomnar den konstruktiva linje som anförs av Palestina och Jordanien.