Friday, May 19, 2017

Israels ambassadör: Svenska pengar går till palestinsk terrorism

För att läsa hela texten, klicka vänligen på länken:

http://nyheter24.se/debatt/884950-israels-ambassador-svenska-pengar-gar-till-palestinsk-terrorism

Israels ambassadör: Svenska pengar går till palestinsk terrorism

Isaac Bachman: "Att svenska myndigheter vill svära sig fria från ansvar med hänvisning till en ren teknikalitet är absurt och stötande".

Den svenska regeringens generösa bistånd till Palestinska myndigheten (PA) gör det möjligt för dem att öronmärka en betydande del av sin budget för terrorism – vilket har resulterat i att minst en svensk och tusentals israeler dött.
Den 27 mars 2002 genomfördes en palestinsk terrorattack på Park Hotel in Netanya under den judiska Påsken. 30 personer dödades i dådet - bland dem en svensk medborgare – och 140 personer skadades.
Abbas a-Said, den terrorist som var hjärnan bakom attacken, avtjänar 35 livstidsstraff i israeliskt fängelse. Än idag, 15 år efter attentatet, får han en lön från PA på cirka 1000 kronor samtidigt som hans familj får nära 40 000 kronor i månaden.
Att denna lön är så hög i förhållande till den palestinska genomsnittslönen beror på att ersättningen enligt palestinsk lag blir högre ju fler israeler som dödats.
...

Samma terrorism som i decennier haft Israel som sin måltavla – radikal islamistisk terrorism – har nu tragiskt nog också nått Stockholm. I den svenska debatten kring den palestinsk-israeliska konflikten hävdas ofta att ”ockupationen” är orsaken till den palestinska terrorismen mot Israel.
I Sverige existerar ingen ”ockupation”, men ändå ser vi hur över 400 jihadister från Sverige anslutit sig till terrororganisationer runt om i världen.
Dessutom har ett antal terrorattacker kunnat avvärjas på svensk mark – utöver det tragiska terrordåd som krävde 5 personers liv på Drottninggatan tidigare i år.
Istället för att fortsätta med de ständiga fördömandena av Israels påtvingade självförsvarsåtgärder vore det hög tid för den svenska regeringen att fördöma den palestinska terrorismen och göra ett seriöst försök att stoppa den.
Genom att stå sida vid sida med Israel i kriget mot terrorn skulle Sverige ta ett viktigt steg för att stoppa den terror som redan nått dess egna gränser.