Tuesday, May 09, 2017

Debatt: Osmakligt av rikspolischefen att utnyttja terrorattacken i eget syfte - Östersunds-Posten

För att läsa hela texten, klicka vänligen på länken:

http://www.op.se/opinion/debatt/debatt-osmakligt-av-rikspolischefen-att-utnyttja-terrorattacken-i-eget-syfte

idag 11.13

Debatt: Osmakligt av rikspolischefen att utnyttja terrorattacken i eget syfte

Jag har läst många artiklar där huvudpersonen i sammanhanget försöker framhäva sig själv på bekostnad av andra. Det jag läste nyligen vinner i osmaklighet. I en artikel i Dagens Nyheter (4 maj) påstår rikspolischef Dan Eliasson ett och annat som får mig att må riktigt illa.

Dan Eliasson använder den tragiska terrorhändelsen i Stockholm i syfte att "släta" över alla misstag som gjorts de sista åren inom myndigheten. Han har mage att ge omorganisationen cred för ett snabbt och proffsigt agerande från svensk polis.
Han påstår att vi tack vare omorganisationen äntligen kan kalla in bombgruppen, helikoptern och nationella insatsstyrkan snabbt är ren och skär bullshit. Det har vi alltid kunnat!
Han kommer med rena lögner. Han påstår att vi uppgraderats lönemässigt. Ingen vanlig polis ser något som ens snuddar vid det påståendet. Vi ligger fortfarande långt efter och lägst av alla i den offentliga sektorn.
Han påstår att utredningsresultaten börjar bli bättre. Hur är det möjligt när vi lägger ner som aldrig förr? Hur är det möjligt när verksamheten blöder på utredningspersonal, och då har vi inte ens kommit till sommarorganisationen?
Han försöker få oss svenskar att tro att det äntligen har vänt för svensk polis. Han försöker utnyttja en av landets största sorgupplevelser för sin egen vinning.
...
...
...

Lisa Reventberg

polisinspektör Stockholm, bördig från Föllinge