Friday, April 28, 2017

Femte dödsoffer samtidigt som Riksdagen diskuterar terrorism - Dick Erixon, Samtiden

För att läsa hela texten, klicka vänligen på länken:

https://samtiden.nu/2017/04/femte-dodsoffer-samtidigt-som-riksdagen-diskuterar-terrorism/

FEMTE DÖDSOFFER SAMTIDIGT SOM RIKSDAGEN DISKUTERAR TERRORISM

En kvinna i 60-års åldern har nu avlidit av de skador hon fick i terrorattacken på Drottninggatan 7 april. Riksdagen håller samtidigt debatt om terrorism även om de ansvariga inte var särskilt intresserade av en sådan.

Inrikesminister Anders Ygeman (S) menade att det är att försöka värna det egna partiet att diskutera terrorism i riksdagen och tackade de borgerliga partierna för att de inte begärt offentlig debatt.

Förre justitieministern Beatrice Ask (M) tyckte först det var bra att debatten har begärts, men riktar sig sedan till Sverigedemokraterna, som tagit initiativet till den aktuella debatten, och sa att myndigheterna analyserade terroraktiviteter redan efter attacken mot Västtyska ambassaden 1975.

...

 Stockholm har svarat på terrorismen med kärlek, sa Annika Hirvonen Falk (MP).

– Jag vill rikta ett uppriktigt tack till statsminister Stefan Löfven och inrikesminister Anders Ygeman för deras insatser efter terrorattacken, sa Johan Hedin (C).

– Vänsterpartiet är inte intresserade av att delta i ett absurt spel om förhastade slutsatser, sa Linda Snecker (V).

– Den här debatten sker alldeles för tidigt, sa Roger Haddad (L) samtidigt som han tackade regeringen för att den inte bjudit in Sverigedemokraterna till samtal om terrorism.


Budskapet till svenska folket från flertalet partier i riksdagsdebatten var till synes att det inte ska bry sig om vad landets ansvariga gör och inte gör, för att möta hotet från terrorism. Frågan ska tystas ner och upprördheten tycks stor över att frågan lyfts till en aktuell och öppen debatt i riksdagen. Istället ska den avhandlas bakom stängda dörrar där partiföreträdare kan dunka varandra i ryggen och ge varandra beröm över hur förbaskat bra de leder landet.