Wednesday, March 15, 2017

Abdirahman försvarade Roberto: Tvingas lämna Unga Feminister – Talar ut om allt i Nyheter Idag

För att läsa hela texten, klicka vänligen på länken:

http://nyheteridag.se/abdirahman-forsvarade-roberto-tvingas-lamna-unga-feminister-talar-ut-om-allt-i-nyheter-idag/

Abdirahman försvarade Roberto: Tvingas lämna Unga Feminister – Talar ut om allt i Nyheter Idag

17-årige Abdirahman Mohammed Ahmed skrev en debattartikel, som SVT Opinion publicerar, där han tar Paolo Robertos bröstskämt i försvar. Istället menar han att det finns viktigare frågor att diskutera. För detta tvingades han lämna sin styrelseplats i Unga Feminister. – Det finns riktiga problem som unga kvinnor och tjejer möter, säger 17-årige Abdirahman till Nyheter Idag.

...

I ditt möte med Unga Feminister, diskuterade ni de här sakerna du nämner om våldtäktsmän och hederskultur?
– Nä, dom har inte tagit upp det här. Det är ganska sorgligt att de inte gör det. Jag trodde att det var sådant de engagerade sig emot. Istället var det väldigt mycket, ”first world problems”, alltså i-landsproblem. Det var väldigt mycket sådana där icke-problem som egentligen inte är problem.

...

På Instagram har Paolo Roberto noterat att Abdirahman tvingas lämna Unga Feminister. ”Ett skämt på Instagram får politiska konsekvenser… Vad hände med Sverige?”, kommenterar Roberto. När Nyheter Idag talade med 17-årige Abdirahman frågade vi om han skulle vilja träffa Roberto.
– Ja, det är inga problem, säger Abdirahman.
Unga Feminister publicerar ett uttalande på sin hemsida med anledning av att Abdirahman tar Paolo Roberto i försvar. Där tar de avstånd från Abdirahman och menar att ”sexistiska skämt är en integrerad del i den systematiska diskrimineringen som leder till att kvinnor inte ges full tillgång till sina mänskliga rättigheter”.