Thursday, January 05, 2017

Aftonbladet/Inizio: SD vinner fråga efter fråga - Lena Mellin

För att läsa hela texten, klicka vänligen på länken:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/p2oL1/aftonbladet-inizio-sd-vinner-fraga-efter-fraga

Aftonbladet/Inizio: SD vinner fråga efter fråga

4 januari 2017

Sverigedemokraterna skär som en rakkniv genom opinionen.
Enligt Aftonbladet/Inizio äger partiet tre av åtta sakfrågor. Det är fler än något annat parti.

Från texten:

Det här är den mest skrämmande opinionsmätning jag har läst i hela mitt liv. Den visar med vilken styrka, bredd och omfattning som Sverigedemokraterna tar plats i den svenska opinionen.
De föser med obönhörlig kraft de andra partierna mot politikens utmarker. 

...

SD är inte längre ett enfrågeparti om någon trodde det. Allt fler tycker att SD har den bästa politiken även inom andra politikområden.

...

Vid förra valet ägde Sverigedemokraterna flykting- och invandringsfrågan. Sedan dess har de tagit över äldreomsorgen från Socialdemokraterna och försvaret från Moderaterna.
SD äger därmed flest sakfrågor av alla riksdagspartier. Tvåa är Moderaterna som enligt väljarna har den bästa politiken för ekonomin och för jobben. Socialdemokraterna, Liberalerna och Centern äger bara en fråga var.
Riktigt allvarligt är läget för Kristdemokraterna och Miljöpartiet som inte äger en enda politisk sakfråga. Det gör inte Vänsterpartiet heller men de klarar sig ändå.

...

Sverigedemokraternas fäste i den svenska opinionen är långt mer omfattande än väljarbarometrarna, som mäter stödet för partierna, ger intryck av.
...

Ett bevis för deras snabbt växande tyngd i opinionen är att partiet finns med på tre i topp-listan i varje politisk sakfråga som Aftonbladet/Inizio undersökt. Det gör inget annat parti. KD och MP är inte med på den i någon fråga vilket gör att man redan nu med stor säkerhet kan kora dem till nästa vals förlorare. Det gör inte V heller men de spelar, som sagt, i en egen division.