Monday, December 19, 2016

Ny studie: Hälften lockas inte av traditionella medier

För att läsa hela texten, klicka vänligen på länken:

http://www.svt.se/kultur/ny-studie-halften-lockas-inte-av-traditionella-medier

Ny studie: Hälften lockas inte av traditionella medier
Helena Nosti
Hälften av nyhetskonsumenterna i Sverige lockas inte av de traditionella medierna och var femte har inget förtroende för de dem. Det visar en studie som bland annat gjorts bland besökarna på landets sju största nyhetssajter.

När man tidigare tittat på vilka som konsumerar nyheter har man utgått från, ålder, kön, var de bor, inkomst och utbildning. Något som inte alltid visar hur det verkligen förhåller sig.

Men i den här studien har man i stället koncentrerat sig på beteendet hos 38.000 unika personer som har varit inne på landets sju största nyhetssajter. Det vill säga Aftonbladet, DN, Expressen, Svenska Dagbladet, Sveriges Radio, SVT och Upsala Nya Tidning.

Dessutom har man gjort enkätintervjuer med 4.000 personer som utgör en representativ del av befolkningen vad gäller sammansättningen. Intervjupersonerna har hämtats bland 350.000 självregistrerade paneler på nätet.

...

En sak verkar samtliga nyhetskonsumenter ändå ha gemensamt: de värderar alla saklighet, opartiskhet och kvalificerad information även om de verkar lägga olika innehåll i de begreppen. Det tycker Peter Wolodarski är glädjande.