Monday, December 19, 2016

Muslimsk organisation blir av med statligt miljonstöd

För att läsa hela texten, klicka vänligen på länken:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/PJxAR/muslimsk-organisation-blir-av-med-statligt-miljonstod
Muslimsk organisation blir av med statligt miljonstöd

Sveriges Unga Muslimer blir av med sitt statliga miljonstöd.
Organisationen påstås ha koppling till islamistiska Muslimska brödraskapet och bedriver inte en verksamhet som ”respekterar demokratins idéer”, enligt statliga MUCF som betalar ut stödet.
Även Ung Vänster och Sverigedemokratisk ungdom får stödet indraget.

MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, delar varje år ut bidrag till ungdomsorganisationer i Sverige. I fredags tog myndigheten beslut om att ge avslag till 13 organisationer, där ibland Ung Vänster, Sveriges Unga Muslimer och Sverigedemokratisk ungdom.
MUCF motiverar avslaget med att Ung Vänster ”inte har god ordning på sin ekonomiska hantering och därför inte kan beviljas organisationsbidrag”.
Sveriges Unga Muslimer får avslag för att de bedriver en verksamhet som inte respekterar demokratins idéer inklusive principerna om jämställdhet och förbud mot diskriminering.
”Det har handlat om individer som uttryckt sig på sätt som inte är förenligt med förordningens syfte men också om kopplingar till andra organisationer som kan betraktas som icke förenliga med demokratins idéer, exempelvis till Muslimska brödraskapet”, skriver MUCF i sin bedömning.
Sveriges Unga Muslimer har dessutom en skuld hos Kronofogden på 10 305 kronor, enligt MUCF.