Friday, November 04, 2016

Nyheter Idag: Här totalslaktar Sanandaji påståendet från Reinfeldt om att vi tjänar på invandringen

För att läsa hela texten, klicka vänligen på länken:

http://nyheteridag.se/har-totalslaktar-sanandaji-pastaendet-fran-reinfeldt-om-att-vi-tjanar-pa-invandringen/

Invandringen till Sverige är ekonomiskt lönsam och det råder konsensus om det. Det menar före detta statsminister Fredrik Reinfeldt i en intervju med Aftonbladet i samband med att han är aktuell med en ny bok som handlar om varför invandring är bra för Sverige. Men Reinfeldts argument brutalsågas på Facebook av ekonomen Tino Sanandaji.

Från texten:

Men trots den förre detta statsministerns ihärdiga argument för en fortsatt stor invandring till Sverige finns det debattörer som inte är lika övertygade om invandringens förträfflighet. Ekonomen Tino Sanandaji, som forskar i just ekonomiska frågor, begår närmast ett lustmord på Reinfeldts argument.
En första invändning Sanandaji framför är att Reinfeldt aldrig citerar vilka forskningsstudier han syftar på. ”Kanske då de inte existerar”, kommenterar ekonomen syrligt.

Sedan ger Sanandaji fem olika exempel på forskningsunderlag som visar att utgifterna för samhället är större än intäkterna när det kommer till invandring. Vidare hänvisar han även till offentliga utredningar samt till Pensionsmyndighetens rapport om pensioner.