Friday, November 04, 2016

Mohamed Omar, Samtiden: Kyrkor attackeras i Europa

http://samtiden.nu/27544/kyrkor-attackeras-europa/

Kyrkor attackeras i Europa

Av 
Nov 01, 2016
I Sverige betalar vi ut miljontals skattekronor till organisationer för att ”motverka islamofobi”, men mig veterligen inte en krona till de som vill motverka kristofobi, trots att angrepp mot kristna kyrkor blir vanligare i Europa, skriver Mohamed Omar.

Från texten:

Vi vet att jihadister ständigt och utan uppehåll attackerar kyrkor och slaktar präster i Mellanöstern, och i islamvärlden i stort, men nu har alltså detta krig mot kristendomen kommit till Västeuropa. En kyrka har faktiskt attackerats i Sverige, även om händelsen fick väldigt liten uppmärksamhet i mainstreammedia. Den 27 juni i år gick en man till attack mot Sankt Pauli kyrka i Malmö. När polispatrullen kom in höll han på att slå sönder saker och skrek ”Allahu akbar!”. Han ska ha varit klädd i ”arabiska kläder”.

...

Det tycks finnas ett problem med kristofobi bland vissa muslimer. I Sverige betalar vi ut miljontals skattepengar till organisationer för att ”motverka islamofobi”, men mig veterligen inte en krona till de som vill motverka kristofobi. Flera kyrkor i Sverige tycker att islamofobi är ett problem och försöker göra någonting åt det. Men hur många moskéer försöker göra någonting åt muslimernas kristofobi?

...

Kanske var vandalen i Tyskland en av de tusentals syrier som flytt från Assadregimen i Syrien eftersom de sympatiserar med det islamistiska upproret? Missnöjet mot regimen beror ju till stor del på att den gett kristna rättigheter och höga positioner. Fler sådana flyktingar är att vänta när Islamiska staten och andra jihadistgrupper trängs tillbaka både i Syrien och Irak. Är vi beredda? Öppnar vi våra hjärtan?
Enligt den ungerska säkerhetstjänsten var sju av tio av jihadisterna som utförde terrorattackerna i Paris den 13 november 2015 asylsökare med syriska pass. 130 människor dödades och hundratals skadades.