Saturday, November 12, 2016

Mohamed Omar, Det Goda Samhället: Donald Trumps seger gör islamister oroliga

För att läsa hela texten, klicka vänligen på länken:

https://detgodasamhallet.com/2016/11/11/donald-trumps-seger-gor-islamister-oroliga/

Dagen efter Donald J. Trumps seger i det amerikanska valet skriver Omar Mustafa, kontroversiell ledare för Islamiska förbundet, flera oroliga statusar på Facebook.
”Tycker inte jorden varit en särskilt trevlig plats under Obamas tid. Kommer definitivt inte bli bättre nu med Trump”, menar han. Mustafa tycks sedan anspela på Trumps vita hudfärg när han varnar för en ”vit istid”:
”Den vita istiden har kommit på allvar, metaforiskt och bokstavligt.”
Vad har den nye presidentens hudfärg med saken att göra? Det känns som om Mustafa på ett rasistiskt manér förknippar en viss hudfärg med vissa åsikter eller attityder.
Mustafa är alltså ordförande för Islamiska förbundet, en organisation som enligt terrorexperten Magnus Norell tillhör det Muslimska brödraskapets nätverk. Brödraskapet grundades 1928 i Egypten och dess mål är ett världsomspännande kalifat, en panislamisk stat. Mustafas organisation driver den stora moskén på Medborgarplatsen i Stockholm.
Jag kan förstå Mustafas oro. Islamister i USA är ännu oroligare. Den mjuka inställningen till islamismen som rådde under Obamas tid kan vara över. Jag tror att en av flera anledningar till att Trump vann är att han lovat att ta sig an islamismen, vår tids farligaste, mest totalitära rörelse.
Muslimska brödraskapet har sina egna jihadistiska terrorgrupper i Syrien där de samarbetar med Al-Qaida. I oktober 2013 rapporterade flera medier att Haytham Rahmeh, imam och främste religiöse företrädare i Stockholmsmoskén, där Mustafa håller till alltså, smugglade vapen till jihadister i Syrien med anknytning till Muslimska brödraskapet. Rahmeh har också suttit i biståndsorganisationen Islamic Reliefs styrelse tillsammans med Mustafa.
...
Taimour Abdulwahab, självmordsbombaren som attackerade Stockholm, var till exempel aktiv i en moské i Luton i Storbritannien där han öppet predikade sitt hat mot väst. Han fick broderliga råd, men rapporterades inte till polisen.
...
Mustafa har konsekvent motsatt sig alla försök att skärpa lagarna och effektivisera kampen mot jihadistisk terror. Han vill istället för övervakning hellre se broderliga råd av samma typ som i moskén i Luton. Det gick ju inte så bra. Mustafa menar att folk i moskéerna inte litar på svenska myndigheter. Se en debatt med Birgitta Ohlsson från september 2014 här.
...
Obama och Hillary Clinton har inte velat ta tag i detta problem, man får därför hoppas att Trump gör som han lovat och börjar övervaka moskéer där islamister och jihadister rör sig. Istället för att förneka att det finns ett problem och svartmåla de som pekar på det bör muslimska reformivrare och fredsvänner få uppmuntran och stöd. Det oroar så klart islamisterna.