Sunday, October 16, 2016

Aftonbladet Debatt: Sverige – ett paradis för hederskulturer

För att läsa hela debattartikeln, klicka vänligen på länken:

http://www.aftonbladet.se/debatt/article23709114.ab

Sverige – ett paradis för hederskulturer

Debattörerna: Vår feministiska regering låter könssegregation och diverse gudar väga tyngre än kvinnors rättigheter

Från texten:

Låt oss ta en titt bakom kulisserna på den aktuella scenen. Under ledning av Rinkebypolitikern Kahin Ahmed (M) lägger flera antifeministiska etniska organisationer mycket tid och energi på att polisanmäla Kakabaveh medan de uppenbarligen inte har "haft tid" att anmäla de imamer som uppmanar kvinnor att ställa upp på makens krav på sex när kvinnan inte vill och som SVT avslöjade.
Kahin Ahmed (som har titeln samhällsvägledare) och hans allierade har inte anmält imamen i Örebro som på sin Facebook berömde IS mördarligor som "modiga martyrer". Dessa organisationer som i månader jagar en förortsfeminist har inte på femton år haft tid för ett uttalande om "invandrartjejers lika rättigheter" som Fadime krävde år 2001. De har inte heller haft tid att förkunna att det stenåldersmässiga föräktenskapliga oskuldskravet på flickor bör skrotas – en grundläggande förutsättning för att förebygga hedersmord och könsstympning.
Detta krävde den tunisiska presidenten Habib Ben Ali Bourguiba redan 1964 vilket har rapporterats av författaren Eva Moberg.
Att traditionalisterna inte har "tid" för flickors rättigheter är inte förvånade. De är upptagna med att skydda sina döttrar från jämställdhetens omoral som gör "kvinnor till horor" – något Pelas far hänvisade till som motiv till hedersmordet på sin dotter.
Det som är förvånande är däremot att Kakabavehs egen "feministiska" partiledning sätter kniven i ryggen på henne.
Partiledaren skyndar sig till de arga antifeministernas massmöte i Kista men vägrar träffa förortsfeministerna, vilka hotas av antifeministerna. Flera vill utesluta Kakabaveh ur partiet, ledande personer som fortsätter att mörka skillnaderna mellan ett hustrumord och ett kollektivt sanktionerat mord på en dotter eller en son.
Maria Rashidi, ordförande Kvinnors Rätt
Nätverket mot hedersrelaterat våld – Styrelsen, via Samiran Ishak
Meheret Dawit, ordförande Eritreanska kvinnoföreningen för integration