Thursday, October 27, 2016

Mohamed Omar, Samtiden: Löfven myser med diktaturens kreatur

För att läsa hela texten, klicka vänligen på länken:

http://samtiden.nu/27398/lofven-myser-med-diktaturens-kreatur/


Löfven myser med diktaturens kreatur

Stefan Löfven reste till Saudiarabien för att fjäska för diktaturens kreatur. Han vill dock inte kalla landet en diktatur. ”Jag vill inte sätta etiketter på länder”, sade han. Han vill inte säga det, fast det är sant alltså.
Från texten:
I år beviljades till exempel Sveriges Förenade Muslimer (SFM), en ultrakonservativ islamisk grupp, 535 200 kronor i bidrag av staten för att ”motverka islamofobi”. I en SFM-föreläsning riktad mot unga muslimer under rubriken ”Kvinnan i islam” säger föreläsaren att kvinnor ska täckas och hållas dolda och att kvinnor som inte gör så är mindre värda. Han säger att mannen måste vakta ”sin” kvinna och inte låta andra titta på henne. Hederskultur, alltså. Vi betalar för den.
...
Det är ganska liten skillnad mellan Islamiska staten i Irak och Syrien (IS) och Islamiska staten i Saudiarabien (ISS). Kalifatet leds av en kalif medan Saudiarabien leds av en kung. I båda staterna har man ambitionen att följa Koranen och profeten Muhammeds lära till punkt och pricka. Det betyder att kvinnan ska lyda sin man, annars kan hon agas. Det betyder att en man kan ha fyra fruar. Det betyder ingen yttrandefrihet. Det betyder halshuggning och prygel. Det betyder heligt krig.
Islamiska statens heliga krig, eller jihad som det heter, känner vi till. Den saudiska regimen för just nu sitt heligt krig i Syrien, där man stödjer jihadisterna (dock inte rivalen Islamiska staten) i kampen mot Assad, och i Jemen där man urskiljningslöst bombar civila för att hålla de ”kätterska” shiamuslimerna nere.
Visst, IS är ett omedelbart hot mot Europas säkerhet. Dess fanatiska anhängare kan slå till när som helst. Men det är Islamiska staten i Saudiarabien (ISS) också. Den är ett hot genom att den finansierar islamistisk extremism i vårt land. Den står bakom extremistiska moskéer och delar ut stipendier till unga muslimer för att studera i Saudiarabien.
En saudiskutbildad missionär, det finns många, blev känd för en bredare publik i maj 2012 när Uppdrag granskning filmade med dold kamera i Uppsalamoskén. Abdul Wadud, en av moskéns mera omtyckta predikanter, gav då en misshandlad kvinna rådet att be sin man om förlåtelse för att hon provocerat honom. Dessutom skulle hon absolut inte kontakta polisen.