Saturday, October 15, 2016

Mohamed Omar: Farlig muslimsk förnekelse

För att läsa hela texten, klicka gärna på länken:


Farlig muslimsk förnekelse

Förnekelsefasen om hotet från islamsk fundamentalism må vara över för den icke-muslimska majoriteten i Sverige, men inte för den muslimska minoriteten. Det är allvarligt, för det är från den gruppen jihadisterna kommer, skriver Mohamed Omar.
Från texten:
De senaste åren har ett nytt namn seglat upp som mediernas favoritimam: Salahuddin Barakat. Han har växt upp i Malmö och har libanesiskt ursprung. Han säger sig vara emot jihadterror, men påstår samtidigt att den saknar stöd i islam.
Efter attackerna i Bryssel i mars i år sa han så här till Svenska Dagbladet: ”Det finns inte någon som helst grund i den muslimska traditionen som stöder den här typen av avskyvärda handlingar”.
Men koranverserna som jihadisterna citerar finns. Yttrandena av profeten Muhammed som de citerar finns också. Islams långa historia av jihad är väl dokumenterad. Den började med Muhammed själv som ledde härar i krig, plundrade och tog slavar. Men Barakat vill inte kalla Muhammeds handlingar ”avskyvärda” trots att han gjorde samma sak som jihadisterna gör idag.