Friday, July 01, 2016

Helene Bergman, Ledarsidorna.se: Annars kommer de till helvetet

http://ledarsidorna.se/2016/07/annars-kommer-de-till-helvetet/

 

Från artikeln:

För sin kvinnoförtryckande propaganda får SFM i år 535 000 kronor av svenska skattebetalares pengar via Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor, MUCF. Samtidigt jagas nu riksdagsledamoten (V) och feministen Amineh Kakabaveh, som kämpat mot islamisternas kvinnoförtryckande värderingar, av sitt eget parti och det svenska rättsväsendet.

...

MUCF beslut att ge drygt en halv miljon till SFM väckte för några veckor sedan berättigad kritik. Men SFM:s kvinnoförtryckande värderingar nämndes inte. Däremot att organisationen uttrycker extremistiska synpunkter och hat mot homosexuella.
Avdelningschef Lotta Persson, MUCF, säger till TT att hon förvisso anser det vara jätteviktigt att pengar inte går till antidemokratiska organisationer, och att hon vetat om att SFM bjudit in föreläsare som sympatiserar med IS och al-Qaida, men att hon ändå gjort bedömningen att ansökan håller måttet. 
...

Enligt Amineh trodde hon att det var en film från SVT. När hon insåg detta tog hon genast bort filmen och har bett om ursäkt åtskilliga gånger.  Hon har anmälts fem gånger för hets mot folkgrupp och en namnlista med över 350 namn kräver hennes avgång.
Ärendet har lagts ner två gånger av åklagare. Den senaste gången av åklagare Lena Kastlund, som gjorde bedömningen att det inte gick att bevisa att Kakabaveh haft som uppsåt att hetsa.  Nu rivs nedläggningsbeslutet upp. En förundersökning inleds av kammaråklagare Charlotte Ottesen. Hon tycker att ärendet lades ner för snabbt!