För att läsa hela texten av Åsa Larsson, klicka vänligen på länken:
I artiklar på högerextrema sajter beskrivs "taharrush gamea" som en våldtäktslek. På en sajt skriver man att leken går ut på att "en stor grupp arabiska män omringar sitt offer, för det mesta en västerländsk kvinna eller en kvinna som klär sig västerländskt, för att därefter utsätta henne för sexuella övergrepp".
Viralgranskaren har frågat Noora Flinkman, som jobbar på organisationen Harassmap i Egypten, och Senni Jyrkiäinen, forskare som studerar könsrelationer i Egypten vid Helsingfors universitet, om saken. 
Är det en våldtäktslek?
– Nej, det är inte en lek, det är orden för trakasserier i grupp, säger Senni Jyrkiäinen.
Noora Flinkman på Harassmap håller med.
– Att det skulle handla om någon slags specifik ritual eller "våldtäktslek" stämmer inte, säger hon.
Taharrush är arabiska för trakasserier. Om man lägger till "el-ginsy" (eller bara ginsy) så blir det sexuella trakasserier och ordet "gamea" betyder "grupp" (جماعي, kan skrivas game'i eller gama'i också).
Forskaren Senni Jyrkiäinen tror att missförståndet beror på ordet "gamea" som liknar engelskans "game", lek.
– Det är västerländska medier som missförstått, säger hon.
I artikeln står det att det är riktat specifikt mot västerländska kvinnor eller kvinnor som klär sig västerländskt – hur är det med det?
– I Egypten är det absolut inte sant. Västerländska medier skrev mycket om de två kvinnliga journalisterna som attackerades på Tahrir-torget, men hundratals egyptiska kvinnor blev utsatta på samma sätt på torget, säger Noora Flinkman.
Egypten har haft stora problem med att kvinnor blir sexuellt trakasserade, särskilt i de stora städerna.
– När du går på gatan med dina väninnor så kan män kommentera eller göra små ljud bakom ryggen på er. Ibland i folksamlingar kan folk tafsa och det finns en särskild vagn för kvinnor på tunnelbanan, berättar Senni Jyrkiä.