Monday, May 23, 2016

Frida Svensson, Svenska Dagbladet: Drömde om ett bättre liv – blev sexslav i Sverige

För att läsa hela artikeln av Frida Svensson, klicka vänligen på artikeln:


http://www.svd.se/jag-bad-till-gud-att-hjalpa-mig-rymma-darifran?ref=yfp

Drömde om ett bättre liv – blev sexslav i Sverige

Hannah drömde om ett bättre liv i Europa, bortom barnäktenskap och fattigdom. I stället tvingades hon att sälja sin kropp. Fast i hallickarnas klor flyttades hon mellan städer.
I Sverige höll en man henne inlåst under slavliknande förhållanden.

Från artikeln:

Hannahs historia börjar i hennes hemby i Nigeria. Hannah och hennes systrar skulle giftas bort till äldre män. Hon vägrade, det var inte ett sådant liv hon planerat.
Men priset blev högt.
– Jag fick lämna hemmet och bodde på gatan. Jag levde en dag i taget och tog olika ströjobb. Allt som jag kom över egentligen, berättar hon.
Hon träffade en kvinna på en restaurang där hon jobbade som pratade så romantiskt om Europa. Kvinnan sa att hon kunde hjälpa Hannah att komma dit.
Hannah sattes på ett flyg till Belgien. Där stängdes hon in i en lägenhet tillsammans med flera andra unga kvinnor. Hon fick veta att hon hade en stor skuld att betala. Resan och passet hade varit dyrt. För att återgälda skulden skulle hon träffa män.
När Hannah vägrade hällde kvinnan kokande vatten över henne. Ärren är fortfarande kvar.
Hon låstes in och fick ingen mat. Det fanns inget annat val.
– Vi togs ut ur lägenheten och kördes runt i bil till männen. Vi fick ögonbindlar på oss för att inte kunna lista ut vart vi var någonstans.
Efter ett tag kom Hannah i kontakt med en svensk sexköpare och hon bad honom att ta henne därifrån. Han lovade att hjälpa henne. I efterhand förstår hon att han bara köpte loss henne från kvinnan. Hon blev hans ägodel istället.
...
Tack vare organisationen Talita i Stockholm kände Hannah för första gången på lång tid trygghet. Talita ger akut skydd och långsiktigt stöd till kvinnor som utnyttjats i prostitution eller människohandel.