Wednesday, May 04, 2016

Dagen: – Støtteordningen for fanger er uakseptabel

För att läsa hela texten i norska kristna "Dagen", klicka vänligen på länken:

http://www.dagen.no/Nyheter/TERRORL%C3%98NN/%E2%80%93-St%C3%B8tteordningen-for-fanger-er-uakseptabel-337098

– Støtteordningen for fanger er uakseptabel
I møte med Mahmoud Abbas understreket Norges utenriksminister at den nåværende støtteordningen for fanger bør avskaffes.


Utenriksminister Børge Brende (H) er på en ny rundreise i Midtøsten. Tirsdag ettermiddag og kveld hadde han først samtaler med Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem og deretter palestinernes president Mahmoud Abbas i Ramallah.
På agendaen for møtet med Abbas sto blant annet de omfattende støtteordningene for fengslede palestina-arabere. I årevis har selvstyremyndighetene (PA) betalt lønn til terrordømte palestina-arabere, og jo verre ugjerningen er, jo mer penger får de.

...

I forkant av møtet med Abbas møtte Børge Brende og en norsk delegasjon Israels statsminister, Benjamin Netanyahu. Med i delegasjonen var Norges ambassadør i Israel, John Hanssen-Bauer, mens Israels norgesambassadør Raphael Schutz satt ved Netanyahus side.
Partene diskuterte blant annet muligheten for å forbedre den humanitære situasjonen i Gaza, samtidig som Israels behov for sikkerhet blir møtt. De samtalte også om kampen mot IS i regionen.
Ifølge Government Press Office la Netanyahu vekt på Israels rolle som et stabiliserende anker i Midtøsten, noe som er viktig også for Europas sikkerhet.