Monday, April 25, 2016

Giulio Meotti: Hvor dypt stikker sympatien for IS blant muslimene i Europa?

För att läsa den här mycket intressanta artikeln i den norska översättningen på den ledande norska kulturkonservativa sajten document.no, klicka vänligen på länken:

https://document.no/2016/04/06/dypt-stikker-sympatien-is-blant-muslimene-europa/
Opprinnelig publisert hos Gatestone Institute den 4. april 2016. Giulio Meotti er en italiensk journalist og forfatter. Han er kulturredaktør i kommentaravisen Il Foglio.

Från artikeln:

På 1970- og 80-tallet ble Europa terrorisert av en krig erklært av væpnede kommunistgrupper, som Baader Meinhof i Tyskland og De røde brigader i Italia. Terroristene virket fast bestemte på å undergrave demokratiet og kapitalismen. De gikk til målrettede angrep på flere titalls journalister, offentlige tjenestepersoner, professorer, økonomer og politikere. I Italia i 1978 klarte de til og med å bortføre og drepe landets tidligere statsminister Aldo Moro.
Det store spørsmålet den gangen var: Hvor stor er «gråsonen»? – altså terrorsympatisørene i industribedriftene, fagforeningene og universitetene.
I året som gikk slaktet den islamske statens lakeier hundrevis av mennesker fra Europa og Vesten. Det siste angrepet deres i Brussel rammet i hjertet av Vesten: NATOs og EUs postmoderne Mekka.
Nå burde vi finne svaret på det samme spørsmålet: Hvor dypt stikker den islamske statens «gråsone» i Europa?
Peggy Noonan forsøkte nylig å gjøre det i Wall Street Journal:
«Det sies å være 1,6 milliarder muslimer i verden. … La oss si at kun 10 % av de 1,6 milliardene bærer nag til «Vesten», ønsker å utrydde vantro eller håper at kalifatet gjenopprettes. De ti prosentene utgjør 160 millioner mennesker. Si at det bare er 10 % av den gruppen som ville ha noen tilbøyelighet til jihad. Det er 16 millioner. Anta at det bare er 10 % av disse som virkelig mener alvor — som virkelig kunne bli jihadister eller gi disse hjelp og støtte. Det er 1,6 millioner.»

Det er mange.