Sunday, April 17, 2016

Ralf Pittelkow, Den korte avis: De tyske vælgere giver Merkel en syngende lussing efter hendes knæfald for Tyrkiets præsident Erdogan

För att läsa hela artikeln av den i Danmark framstående litteraturvetaren Ralf Pittelkow i Den korte avis, klicka vänligen på länken:

http://denkorteavis.dk/2016/de-tyske-vaelgere-giver-merkel-en-syngende-lussing-efter-hendes-knaefald-for-tyrkiets-praesident-erdogan/
De tyske vælgere giver Merkel en syngende lussing efter hendes knæfald for Tyrkiets præsident Erdogan
17. APR 2016

Från artikeln:

Det har vakt voldsom debat i Tyskland, at forbundskansler Angela Merkel har givet grønt lys for at retsforfølge satirikeren Jan Böhmermann, fordi han på TV fremførte et smædedigt mod Tyrkiets præsident Erdogan.

Erdogan er vant til at knuse ytringsfriheden med hård hånd, hvis den på nogen måde genererer ham. I dette tilfælde forsøgte han at få Merkel til at gøre arbejdet for sig. Og det lykkedes.

...

To ud af tre tyske vælgere (66 procent) betragter Merkels beslutning som forkert. Kun lidt over hver femte (22 procent) anser den for rigtig. (Emnid/Bild am Sonntag)

I regeringen stemte Socialdemokraterne (SPD) imod beslutningen om at åbne for retssagen, men Merkels kristelige unionspartier (CDU/CSU) stemte for.

Men blandt vælgerne er der ikke den store forskel. Merkels vælgere er stort set lige så kritiske som de socialdemokratiske vælgere. 62 procent af de kristelige vælgere og 63 procent af de socialdemokratiske er afvisende.