Friday, October 21, 2016

Recension: Han lärde sig redan som barn att hata judar

För att läsa hela recensionen, klicka vänligen på länken nedan:

http://www.d-intl.com/2015/10/18/recension-han-larde-sig-redan-som-barn-att-hata-judar/

Recension: Han lärde sig redan som barn att hata judar


Islam and the Jews, Mark A. Gabriel, Front Line 2003.
Arvid Klegg
Från texten:
På senare år har antisemitismen återvänt till Sverige. Judar i Malmö vittnar om att det har blivit allt vanligare med angrepp och övergrepp. Att öppet visa sin judiskhet genom att bära kippa eller Davidsstjärna är för många förenligt med en stor personlig risk.
Det är inte längre någon större hemlighet att det här hänger samman med den stora invandringen av muslimer till Sverige de senaste decennierna, främst från Mellanöstern. Det här fenomenet urskuldas ibland av Israelmotståndare med att det bara är överhettade människor som är berättigat upprörda över Israels agerande i Israel-Palestinakonflikten.
517QWi36jzL._SX322_BO1,204,203,200_Den USA-baserade författaren Mark A. Gabriel menar i bokenIslam and the Jews att denna antisemitism går mycket djupare än så, och att den till och med har rötter i islams tillblivelse. Mark A. Gabriel är en egyptier som konverterade till kristendomen som vuxen. Redan vid tolv års ålder kunde han recitera hela Koranen och blev senare filosofie doktor i islamisk historia och undervisade vid det berömda Al-Azar-universitetet i Kairo. Han har gett ut ett flertal böcker som behandlar islam, bland andra Islam and Terrorism 2002, Jesus and Muhammed 2004 och Culture Clash 2007.