Saturday, October 22, 2016

Raymond Ibrahim: Islams "norm efter antal" och halshuggningen i London

Följande är IceVikings översättning av ett citat ur texten "Islam's rule of numbers and the beheading in London" av islamexperten Raymond Ibrahim, publicerad på amerikanska nyhetskanalen Fox News webbsajt den 28:e maj i år:
Men den viktigare läxan från halshuggningen i London rör dess fräckhet - utförd i fullt dagsljus med gärningsmännen skrytandes inför kameror, såsom ofta sker i den islamiska världen.
Den återspeglar vad jag kallar "islams norm efter antal", en regel som uttrycker sig själv med markant fasthet: ju mer muslimer ökar i antal, desto fler fenomen inneboende i den islamiska världen - i det här fallet våld mot icke-muslimer - visar sig.
I USA, där muslimer utgör mindre än 1% av befolkningen är London-aktiga dåd ovanliga. Islamisk självsäkerhet är begränsad till politisk aktivism ägnad att framställa islam som en "fredens religion" och sporadiska, men hemliga, terrordåd.
I Europa, där muslimer utgör mycket större minoriteter är öppet våld vanligt. Men pågrund av att de fortfarande är en sårbar minoritet är islamiskt våld alltid placerat i en kontext av "missnöjesanledningar", ett begrepp som pacificerar västerlänningar.
Då Londons befolkning utgörs av cirka tio procent muslimer agerade slaktarna där visserligen skamlöst, men de åberopade forftarande missnöjesanledningar. Ståendes med blodiga händer tillkännagav mördaren: "Vi svär vid allsmäktige Allah att vi aldrig kommer upphöra med vårt krig mot er till dess att ni lämnar oss ifred... Enda anledningen till att vi gjort detta är för att muslimer varje dag dödas av brittiska soldater."
Missnöjesanledningar upphör dock då muslimer utgör åtminstone 35-40 procent av en nations befolkning och känner sig kapabla att utkämpa ett fullständigt jihad, såsom i Nigeria där den muslimska norra delen har terroriserat kristna - bombat hundratals kyrkor och halshuggit hundratals icke-muslimer.
Hela originaltexten på engelska kan läsas genom att klicka på följande adress:

http://www.foxnews.com/opinion/2013/05/28/islam-rule-numbers-and-beheading-in-london/#ixzz2WejDWWaP

På ovan uppgivna adress, som leder till en sida på Fox News webbsajt, kan man även titta på ett video-klipp där Raymond Ibrahim intervjuas av Lauren Green på nyhetskanalen i fråga med anledning av ovan citerade text.

Här kommer även Raymond Ibrahims egna webbplats (på engelska):

http://www.raymondibrahim.com/