Saturday, May 28, 2016

One in four young Danish Muslims sympathise with Islamism (from the Danish media - 2010)

From "Kristeligt Dagblad" (translation is mine, followed by the full original in Danish below):

"One in four young Muslims in Denmark sympathise with or directly supports the radical Islamism...The study also delineates a detailed profile of those considered radicalized. Contrary to popular wisdom it isn`t the unintegrated that are the most radicalised. On the contrary."

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/352133:Danmark--Hver-fjerde-unge-muslim-sympatiserer-med-islamisme?all=1

Hver fjerde unge muslim sympatiserer med islamisme
Af Christina Agger
09. jan 2010 00:00
Kristeligt Dagblad

Citat: 
Hver fjerde unge muslim i Danmark sympatiserer med eller støtter direkte den yderligtgående islamisme.
Det fremgår af en ny undersøgelse "Krigens Hus – islamisk radikalisering i Danmark", som Shahamak Rezaei, lektor ved Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitet, og Marco Goli, lektor ved Professionshøjskolen Metropol, står bag.

Undersøgelsen, der er finansieret af Center for Forskning i Islamisme og Radikaliseringsprocesser (CIR) ved Aarhus Universitet, er den første store kortlægning af radikalisering herhjemme og bygger på interview med 1113 muslimer mellem 15 og 30 år fra 12 forskellige lande.

Svarene viser, at langt hovedparten – 76,5 procent – enten slet ikke er radikaliserede eller radikaliserede i meget mild grad.

Knap hver femte – 17,8 procent – sympatiserer dog med den radikale islamisme, men støtter den ikke direkte. Det gør derimod omkring hver 20. af de unge muslimer – 5,6 procent for at være helt præcis.
...
Undersøgelsen tegner også en detaljeret profil af de personer, som betegnes som radikaliserede. Modsat den gængse opfattelse er det ikke de uintegrerede unge, der er mest yderligtgående. Tværtimod.

– Det er ikke mangel på viden eller individuelle ressourcer, der gør, at de vælger, som de gør. De mest radikaliserede er veluddannede, taler godt dansk, ser dansk tv, har arbejde og tjener penge, oplyser Shahamak Rezaei og tilføjer, at det hamrer en pæl igennem forestillingen om, at integration er vejen til at stoppe radikalisering.

For eksperter i radikalisering er dette et velkendt faktum, og flere af dem har derfor kritiseret regeringens handlingsplan mod radikalisering. Den bygger netop på en række initiativer, der søger at bedre integrationen.
Tipstack till: Jihad i Malmö